Feestelijke opening avontuurlijke natuurspeeltuin

Op maandag 18 mei is het nieuwe speelparadijs voor kinderen in het Volkspark feestelijk geopend. Leerlingen uit groep 4 en 6 van de St. Jozefschool en St. Bernardusschool waren hierbij aanwezig. Zij hebben met ontwerper Roel Crul meegedacht over de invulling van de speeltuin, omdat ze zowel met school als in de vrije tijd veel in het park te vinden zijn.

Er moesten touwen komen om te kunnen klimmen tussen de bomen, een speciale plek in de bosjes om hutten te bouwen en een locatie om met water te spelen. Bijna alles is opgenomen in het uiteindelijke ontwerp van de speeltuin. Bijna dan, want de achtbaan die de kinderen zo graag wilden ging niet lukken. In plaats daarvan is een kabelbaan gekomen, waarop toch nog behoorlijke snelheid gemaakt kan worden.

De kinderen zongen onder leiding van Roos Slooter een lied over buitenspelen met de toepasselijke titel ‘Offline’. Daarna werd het eerste paneel van de buitententoonstelling in de speeltuin onthuld door wethouder Alexander van Steenderen en een aantal leerlingen van beide scholen.

Tot slot had de wethouder de eer om als eerste van de kabelbaan af te roetsjen. Toen was het officiële gedeelte voorbij; de speeltuin was nu echt open. Alle kinderen mochten onder schooltijd lekker spelen; een cadeautje voor het meedenken over de natuurspeelplaats. Bovendien werden er verse pannenkoeken gebakken en was er een grote fruittafel waar van gesnoept kon worden. Rond 15.00 uur vertrokken de kinderen weer naar school.

Foto’s Hans Sloot.