Op één van de panelen in het Volkspark zie je deze foto van de familie Pelgrim, gemaakt in 1923. Van links naar rechts zie je Jan jr., André, Marrigje, Jan sr., Adri en Eva in hun nette kleren.

img032
De familie Pelgrim in het Sterrebos.

Dit was niet de enige familie die een groepsfoto in het Sterrebos liet maken: vanwege het leuke decor vol planten en bloemen, werden er regelmatig camera’s in het park geplaatst voor een leuk kiekje. Zo zie je hier andere groepen die geposeerd hebben voor een groepsfoto.

19397

Op de eerste foto zie je bijvoorbeeld het personeel van de Dr. A. Kuyperschool poseren in de jaren ’20: staand v.l.n.r. de Vries, K. Lub, mej. Schreuder, Leen v. d. Berg (later hoofd na K. Lub), C. Baatenburg de Jong, Zuidema. Zittend v.l.n.r. Cornelis v.d. Bor, mej. Dee, mej. E. Verkade. K. Lub was hoofd van de school van 1917 tot ca. 1933.

Op de tweede foto staat de derde klas van de Openbare Lagere School, School G2 aan de Prins Mauritsstraat in 1934, met juffrouw De Kok. Beide foto’s zijn, net als de familiefoto van de Pelgrims, gemaakt in het Sterrebos.

19290

Wil jij weten hoe je er zelf uit ziet als één van de Pelgrims in 1923? Kom dan naar het Volkspark met je vrienden en familie, en laat je verrassen!