Pokéstop in het Volkspark

Het is niemand ontgaan: sinds enkele weken is Nederland (en de rest van de wereld) in de greep van PokémonGO, de nieuwe rage onder gamers. Jong en oud is op zoek naar de 151 Pokémon die te verzamelen zijn. De slogan van Pokémon verklapt ook meteen het doel van het spel: ‘Gotta catch ’em all. Het vangen van de beestjes wordt gedaan met een bal.

Bijzonder nieuws ontvingen wij vanuit Schiedam-West: de tentoonstelling over 100 jaar Volkspark is onderdeel van het spel! Eén van de elf borden is een Pokéstop; een plek waar gamers naartoe gaan om spullen voor hun Pokémon te verzamelen. Ballen om de Pokémon te vangen bijvoorbeeld.

Pokéstops zijn meestal geplaatst bij monumenten, standbeelden en opvallende gebouwen. Het ansichtkaartenbord uit de tentoonstelling is onderdeel van het spel. De afbeelding die spelers zien bij deze pokéstop is deze:

Het Algemeen Dagblad wijdde er het volgende artikel aan:

In de Plantage zijn meerdere Pokéstops te vinden. Bij de diverse kunstwerken zijn genoeg spullen te halen voor de Pokémon.

Deze Pokéstops zijn allemaal goed te bereiken. Dat is weleens anders op bepaalde plekken. In New York is een Pokéstop geplaatst in the Monument Pool op Ground Zero en in diverse ziekenhuizen en politiebureau’s zijn Pokéstops geplaatst. Plekken die niet algemeen toegankelijk zijn voor het gewone publiek. Lees meer over die bijzondere plaatsen in dit artikel van Metro.